Fredrik Omfokusera

3D-Behandlare och grundare Omfokusera Skåne.

34 år med fru och två små pågar, uppväxt i Malmö men flyttade senare ut till en liten gård strax utanför Eslöv.

Precis som de flesta av oss har jag uthärdat en någorlunda normal skolgång med allt vad det innebär och aldrig någonsin kunde jag föreställa mig att arbeta med människor. Något som numera förvandlats till en självklarhet.

Så varför Omfokusera och 3D-behandling?

Jag har mer eller mindre alltid ifrågasatt saker och ting och gärna funderat lite extra på varför saker är som dom ”är” och i sin tur gärna letat perspektiv till synsätt och reaktioner. Att förstå saker på flera plan har alltid varit viktigt för mig. Trots att mycket har gjort mig arg ledsen och irriterad så har jag ändå letat efter ett varför som skulle kunna stödja andra människors beteenden och handlande.

Efter att jag flyttat från Malmötrakten upp till Marieholm träffade jag på Anders som i sin tur ganska omgående bekräftade mina tankar och en helt ny värld öppnades upp framför mig. Jag kände ganska tydligt att jag funnit ett ”kall” och resan till behandlare började med Anders både som vän och mentor.

Anders vägledde helt enkelt mig ett nytt perspektiv. Och intresset för 3D-behandling drog igång

Jag känner att det inte finns några vettiga genvägar till sitt välmående så det bästa man kan göra är att ta tag i livet och betrakta allt för vad det är och introducera lagom stora förändringar för individen bit för bit. Därav tittar jag gärna på allt även det vi tror vi inte kan se, höra och känna.

3D- behandling som är holistiskt och individanpassat är perfekt  verktyg för mig. Det innehåller inga begränsningar och vi ser allt som möjligt.

Man vill gärna placera människan i en fyrkant och betrakta den enligt en viss manual men det fungerar ju ytterst sällan. Våra reaktioner på problem, händelser eller andra trauman är individuella och bör behandlas så med.

Tanken kring en välorganiserad plats eller ett forum där man kan samla betydelsefulla behandlingsmetoder och vägledningar  växte fram snabbt.

Jag ville försöka arbeta för att kunna göra detta tillgängligt för människor på ett hanterbart och lättöverskådligt vis.

Helt enkelt en plats för människor att utvecklas i sina dimensioner utan att behöva tänka på vad andra tycker och tänker eller med en rädsla att hamna i något religiöst ekorrhjul.

Dimensionerna som berörs är för mig fysiskt, psykiskt, emotionellt, undermedvetet och övermedvetet. Inget konstigt med det.

Så föddes Omfokusera.

I detta forum kommer jag försöka utveckla min 3D-behandling och samtidigt utveckla Omfokusera med framtida workshops, föredrag och möten. En plats att växa i och med helt enkelt.

Jag hoppas ni följer med mig och mina kollegor på resan och känner ni att ni kan bidra med något tveka aldrig att fråga eller berätta om dig själv och din verklighet.

Fredrik Nevshall